2009.04.02

Bözsi néni töltött káposztája

A Mai Belváros c. lap kritikája


Néhány percnyi sétával elérhető el az Astoria közlekedési forgatagától, a Magyar utca csendjében szerényen meghúzódó Ruben Étterem, amelynek élén tavaly ősszel vezető- és egyben profilváltás is történt. Itt korábban az ínyencségeiről híressé vált Baraka működött, majd elköltözésük után egy rövid ideig Segal néven fogadta vendégeit. Aztán újabb váltás következett.

Tavaly novemberben nyílt meg a Ruben, melynek fiatal vezetői - Puskás Attila és Szabó Tamás - új koncepcióval vették át az irányítást. Klasszikus és különleges ételek sokaságával várják vendégeiket.

- Tizenhat éve kezdtem a szakmát - említi Puskas Attila. - Debrecenből kerültem fel a fővárosba, s itt, ezen a helyen elsősorban a nyírségi ízekkel szeretném vámi a megéhezőket. Napjainkban a különböző éttermekben legfeljebb már csak a menükben lehet az étlapon töltött káposztával taláIkozni. Nálunk viszont főételként kapható Bözsi néni töltött káposztája. Ő kiváló szakács és séf volt Debrecenben, töltött káposztája híressé tette nevét.

Igazi magyar specialitások, ízek kínálják magukat az étlapon: citrusos kacsaleves gnocchival, guIyásleves, vörösboros szarvaspörkölt zsemlegombóccal, roston sült gomolya paprikamártásssal, fokhagymás parajjal, vadas ételek, hogy csak néhányat említsünk a finomságok közül. De kapható például retro uborkasaláta, vagy a desszertek közül például: Ruben csokoládé kompozíció, kandírozott narancshéjjal.

Ám az étterem egyedi, naponkénti menüajánlatai is különlegességnek számítanak a környéken. De erről már Szabó Tamás, a marketingért felelős vezető mesélt.

- Minden délben, naponta változó, háromfogásos menüvel, csütörtökönként pedig a "Kóstolja meg a négyfogásos menüt!" felhívással várjuk vendégeinket, ez utóbbi sem kerül többe egy ezresnél. Éhségcsillapításként kínáltunk már disznótorost is a Belvárosban. Széles váIasztékunk mellett árpolitikánkkal is szeretnénk népszerűvé tenni éttermünket. Külön öröm számunkra, hogy egyre több olyan vendég tér vissza hozzánk, aki a korábbi Baraka vagy Segal törzsvendége volt.

Szolíd, kellemes környezet; az asztalok szorosan egymás mellett állnak, így akár családi vagy vállalati rendezvények számára is kiváló lehetőség az étterem.

A jóllakott vendég - kellemes idő esetén - megpihenhet a Belváros oazisának számító, mindössze néhány lépésnyire lévő Károlyi kertben.

"Spangel"