2009.05.04

"Túl jó ahhoz, hogy csak ledaráljuk az étkezést."

Time out kritika

A Budapesten megjelenő angol nyelvű programmagazin áprilisi számában a Rubenről közölt kritikát.


Kellemes környék a Magyar utca, a csodás rejtett park, a Károlyi kert közelében: ez a város szíve, mégsincs sok gyalogos. Korábban több kreatív, mérsékelten drága fúziós étterem működött itt.
Novemberben nyitott a Ruben étterem, amely észrevehetően a magyar konyhát kínálja alacsony árakon. Bár a konyha kevésbé egzotikus, némely étel mégis kreatív, a legtöbbje pedig nagyon ízletes.
A Ruben máris sokkal népszerűbbnek tűnik, mint elődei. A libamáj és a pecsenye a magyar konyha alapjaihoz tartozik, de itt az előkészítés kevésbé hagyományos: például: Bélszín steak Kedvessy módra (2250 ft), vagy Házi nyúl erdei gombás vadas
mártással, bazsalikomos spagettivel (1550 ft). Az ételleírások nyújtotta ígéretnek tökéletesen eleget tesznek: az ízek épp olyanok, mint amilyennek elvárjuk, az adagok bőségesek. Amikor pedig hagyományosan nem-magyar fogást készítenek, mint a desszert Créme brulé mandarinvelővel, a konyha továbbra is a helyén van.
Az itallap ésszerű sorát kínálja a kemény italoknak, úgy 18 magyar bornak és jónéhány jó belga sörnek. Itt az ütős Chimay, amelynek alkoholfoka 7%, vagy a Duvel és a Delirium Tremens, 8,5%-kal – mindegyikből 790 forint a kisüveges.

Félig galériázott a hely – ez a dohányzó rész -, a nyitott tér miatt az étterem magasnak, könnyűnek és levegősnek érezhető. Az egész dekoráció modern és visszafogott, kicsit modoros. A dramatikus fali kép, tele attraktív emberek hatalmas méretű fekete-fehér fotóival olyannak tűnik, mint egy óriásplakát üzenet nélkül. Mégis sokkal erősebb mint bántó. A kiszolgálás kicsit lassú, főleg ha délben egy gyors ebédre ugrik be az ember. Az ételek azonban túl jók ahhoz, hogy csak ledaráljuk az étkezést. A Ruben a legjobb élvezet a belvárosban nyugtató étkekre és jó italokra.

2009. április