2012.06.25

Új nyári boraink

Hűsítő italok a forróság idejére

Három újdonság szerepel nyári kínálatunkban

Laposa Pinot Gris Friss 2011

Kristálytiszta, törékeny és zamatos bor, amelynek kóstolása során a kemény húsú őszibarack és a tea ízét érezzük. Badacsonyi szürkebarát ez a bor egy leheletnyi chardonnay-val fűszerezve, így érezhetjük a hegy finom ásványosságát. A 2012-es Pannon bormustra díjazottja "Legjobb vétel" kategóriában.
Pannonhalmi Rosé 2011


Bombajó rosét ajánlunk, amely kiváló arányokkal rendelkezik. Zamatos, nagyon tartalmas, halvány édességgel, élénk, cizellált savakkal. Rendkívül ízletes rozé készült Pannonhalmán pinot noir, merlot és cabernet franc szőlőből.

Konyári Lolipop Gyöngyözőbor 2011 Balatonlelle

Gyöngyöző bornak nevezzük azokat a természetes alapborból, szén-dioxid hozzáadásával készült borokat, amelyeknek CO2 tartalma nem haladja meg a 2,8 g/literes határt. Jellemzőjük az apróbb buborék, elegánsabb pezsgés. A habzóbor pedig a 2,8-3,5 g/liter szén-dioxid tartalmú, hozzáadott szénsavval készült borokat nevezzük, amelyekben jellemzően érezhetően nagyobb, élénkebb buborékokkal találkozunk.

Mi egy kiváló gyöngyözőbort ajánlunk a nyári hónapokra: Friss, élénk, aromás ital ez szőlős, tuttifruttis illattal és almás ízzel. Lágy buborékok és szép savak jellemzik, igazi csajos bor. Jéghidegen a legjobb, így is kínáljuk.