2013.01.01

Az év borásza 2012: Áts Károly

Kóstolja meg egyik legjobb borát éttermünkben!

Áts Károlyt, a Royal Tokaji Borászati Zrt. főborászát választotta idén Az év bortermelőjének a Magyar Bor Akadémia.

A tizenhetedik alkalommal odaítélt elismerés jelöltjeire a borakadémia által felkért szakértők, szerveztek tehettek javaslatot, az ő ajánlásaikból állt össze idén is a döntő ötös listája, amelyre a tokaji Áts Károly, a badacsonyi Borbély Tamás, a szekszárdi Dúzsi Tamás, a szigetcsépi Gálné Dignisz Éva és a szekszárdi Heimann Zoltán került fel.

A komoly hagyományokkal rendelkező elismerést immár a "borászok Kossuth-díjának" tekinti a szakma. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes termelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért adományozható.

Az idei győztes Áts Károly úgy érzi, a díj nemcsak személyének, hanem a Royal Tokajinak és a Tokaj-hegyaljai borvidéknek is szól.

Jelenleg tizennégy fajta bort készítenek, amelyeket a világ több mint harminc országába exportálják.


Kóstolja meg Áts Károly egyik legjobb borát éttermünkben!
A bor káprázatosan sárga, mint a nap, és aranysárga, mint a szalma.

Az Áts Cuvée a friss trópusi gyümölcsök ízét idézi fel, egy kis birsalma jelleggel, melyből a citrusos íz még később is hosszan érezhető. Ajánlott aperitifként, vagy az ázsiai és kínai konyhához is kitűnő. Szinte pillanatok alatt vált az Áts Cuvée a siker szimbólumává Magyarországon.

A Royal Tokaji Áts Cuvée-t keresse borlapunkon!